dilluns, 8 de setembre de 2014

15 CURTMETRATGES PER TREBALLAR EDUCACIÓ EN VALORS

Darrerament m'estan arribant via Facebook aquestes llistes tan maques de vídeos que val la pena tenir-los controlats. Així que aquí teniu aquests vídeos per treballar educació en valors i educació emocional. 

Au! Què vagi de gust...

1. "Cuerdas" (Trailer).

El guionista i director Pedro Solís García dirigeix ​​aquesta petita obra d'art que ha estat reconeguda recentment amb el Premi Goya 2014 al Millor Curtmetratge d'Animació. La tendresa, l'amistat, la innocència o la generositat són alguns dels valors tractats.


2. "El venedor de fum".


Aquest curt animat planteja diferents qüestions al voltant de les quals els alumnes tenen l'oportunitat de reflexionar: el consumisme, la picaresca, com de vegades li donem massa importància a les aparences ...
3. "L'home orquestra".

La factoria d'animació Pixar és l'autora d'aquest curtmetratge (també d'animació). La trama recull la importància de treballar en grup. Així mateix, reflecteix que les rivalitats no sempre són bones, especialment quan són portades a l'extrem i això implica danyar la resta de companys.4. "El viatge de Said".

Coke Riobóo va dirigir el 2006 aquest curtmetratge musical d'animació fet amb plastilina. En ell es planteja el problema de la immigració, i també vol educar en valors com la solidaritat.


5. "Pipas".

Avalada per diferents premis i coneixements, "Pipas" reflecteix la importància d'aprendre i mostra el fracàs escolar de la societat a través de la mirada de dues noies joves.6. "La flor més gran del món".


El curtmetratge 'La flor més gran del món' està basat en un conte escrit pel Premi Nobel de Literatura José Saramago. Es dóna la circumstància que aquest curt (elaborat amb la tècnica stop-motion) compta amb la col · laboració del propi Saramago que posa veu a la història que s'explica i, a més, té el seu propi personatge. S'hi fa una crida a la solidaritat i les relacions humanes, en un món on la manca d'ideals, l'egoisme o l'individualisme prevalen per sobre d'altres sentiments.7."El circ de les papallones".


Interessant proposta que, segurament, cridarà l'atenció dels estudiants. Valors com el respecte o la dignitat són tractats en aquest curtmetratge que també planteja altres pors i temors als quals tots (en alguna que una altra ocasió) hem hagut de fer front: la necessitat de sentir-se acceptats pels altres, trencar amb les barreres que moltes vegades ens posem nosaltres mateixos i que ens impedeixen assolir els nostres desitjos ...


8. "El cassó de Llorenç".

Educar en la diversitat. Aquest és el missatge que transmet el curtmetratge 'El Cassó de Lorenzo', una proposta basada en el conte de l'escriptora Isabelle Carrier: relata la vida de Lorenzo, un nen de curta edat i diferent als altres que un dia descobreix que les persones bones també existeixen. El cassó de color vermell que sempre l'acompanya representa les dificultats i els obstacles a vèncer.9. "Per quatre cantonades de no res".

El missatge que transmet és similar al que llança 'El Cassó de Lorenzo': acceptar les persones que, per un motiu o altre, són diferents a nosaltres. Cal ser tolerants i solidàries amb elles i integrar-les en el nostre ambient, no canviar la seva forma o manera de ser. En aquest cas, els seus protagonistes no són persones sinó figures geomètriques; en concret, un quadrat i diversos cercles.10."The Lost Thing".


El 2011 aquesta cinta va aconseguir l'Oscar al millor curt animat. És una crida d'atenció a l'estil de vida que portem i que, moltes vegades, no ens deixa veure el que li passa a les persones que tenim al voltant, els seus problemes ...11."Destinity".

El curt d'animació Destiny és obra de quatre alumnes de l'escola francesa Bellecour Ecoles d'art: Fabien Weibel, Sandrine Wurster, Victor Debatisse i Manuel Alligné. Visualment resulta exquisit i la història planteja diverses qüestions com el pas del temps, la possibilitat de canviar el nostre destí, la rutina del dia a dia, les obsessions que podem arribar a tenir i que ens impedeixen avançar ... A molts i moltes us recordarà a la pel · lícula protagonitzada per Bill Murray 'Atrapat en el temps'.
12. "No abusis. És millor no ser un guais".


Es tracta d'un curtmetratge que vol ensenyar que cal respectar sempre a les persones i acceptar-les com són. Així mateix, ens recorda que no hem de canviar la nostra manera de ser perquè els altres ens acceptin.13. "Un conte".

Tot just té una durada de dos minuts i no té diàlegs parlats. "Un Conte" és un curtmetratge (també d'animació) que relata el drama social de la violència en l'àmbit domèstic a través d'una cavaller emmascarat que surt al rescat d'una dona jove.
14. "The Moon" .

 Aquest curt de la factoria Pixar relata la vida d'un nen petit que ha de començar a madurar abans del que creu. Un dia començarà a treballar amb el seu pare i el seu avi; a partir d'aquest moment haurà de triar si vol seguir els passos de la família o forjar el seu propi destí.15. "Presto".

És un altre dels curts d'animació dels estudi Pixar que, en aquesta ocasió, tracta els problemes que es deriven de l'excés d'ego amb un toc d'humor i d'enginy.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada